HuSä

Najzelenšie fóra slovenského Internetu.

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 48 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Autor Správa

Princezná hostincová, retired
Obrázok používateľa

Založený: 19.07.2004
Príspevky: 1303
Body: 3
Bydlisko: Munich
Pohlavie: Žena

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Gratulujem a všetko dobré!

_________________
"Now I will believe that there are unicorns..."
--William Shakespeare; The Tempest


Hore
 Profil ICQ Facebook  

*meh*
Obrázok používateľa

Založený: 06.08.2004
Príspevky: 1866
Body: 6
Bydlisko: Košice....
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
JEZIS!
pozde ale predsa.. Congratz !!
:ikonka33:
ale hnevam sa... v schranke nic nevidim :p

_________________
Obrázok
http://www.eve-online.com
for those better gamers :p


Hore
 Profil ICQ  

Bojovník
Obrázok používateľa

Založený: 13.01.2005
Príspevky: 165
Body: 6
Bydlisko: do na Košicoch

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
tak vam treba :ikonka01: :ikonka01: :ikonka01: :ikonka01:
tolko rokov to ma a rozumu to nepobralo .... Dalibore Dalibore, to mas z tych vyparov z farieb z malovania figuriek :lol:


Hore
 Profil ICQ  

Daitenshi
Obrázok používateľa

Založený: 23.01.2007
Príspevky: 1533
Body: 33
Bydlisko: hore na kopci a dole pri rieke
Pohlavie: Žena

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
hoci sa nepozname gratulujem a dufam zevam to vide  :)

_________________
Já tvora divokého nespatřil, jenž by se litoval. Pták zmrzlý jistě z větve spadne, leč nikdy neproklíná svůj osud.
Pád to je poslední vec co andel citi.... vzdaleny hlas mu neustale zni v hlave .... ale vubec poprve je to jeho vlastni


Hore
 Profil ICQ Facebook  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Čiže, Dalcorova svadba.

Bol som tam a Dalibor mi potom niekoľkokrát prízvukoval, aby som o tom napísal. A keďže on má široké dlane a bicepsy len o málo užšie, ako mám ja stehná, ako by som mu mohol nevyhovieť?

Čiže, jeho svadba.

Udialo sa to túto sobotu, 15. marca 2008, keby ste nevedeli. Dalibor tam pozval mňa a Dianku, lebo vie, že sme zodpovední mladí ľudia čo nepijú, nedrogujú a negrckajú kade-tade. Za to mu patrí naša večná vďaka.

Do Prahy som cestoval v piatok, de facto celý deň. Student Agency to ešte stále nezvládne rýchlejšie, ako za tých 11 hodín a nie je to žiadna sranda. Diana priletela priamo z Londýna (čo len ďalej potvrdzuje, že sme boli vhodní kandidáti na pozvánku - sme totiž aj značne kozmopolitní). Dorazili sme zhruba rovnako (aj keď obaja s pol hodinovým meškaním).

Budúci manžel nás postupne pozbieral novým autom, prevzal svadobný dar (lampu, nech im dlho spolu svieti) a ubytoval nás v hoteli Dum, čo je taká veľká, socialistická budova, plná veľkých, socialistických zamestnancov. Potom nás opustil, čo sme chápali. Vyzeral značne v strese, jeho slovenčina nestála za nič a občas som mal z neho skoro pocit, ako keby sa mal zajtra ženiť.

Nuž tak sme sa najedli, vybalili, vycikali (nie nutne v tomto poradí) a potom si išli požičať na recepciu žehličku, keďže sa nám spoločenský odev po ceste značne požuhval. Žehlička stála 50kč na hodinu a vyzerala skutočne dôchodcovsky. Samozrejme, že sme boli nadšení.

Obrázok

Po vyžehlení sme šťastne zaľahli do socialistických perín a bolo nám fajn.

Sobota ráno. Dalibor po nás dorazil okolo štvrť na deväť a odviezol nás ku sebe domov. Nasledovalo mnohé zoznamovanie (v celom nasledujúcom texte sa budem úpenlivo vyhýbať menám - valnú väčšinu z nich si už nepamätám). Spoznali sme Dalcor-mamku, Dalcor-tatka, Jironovu frajerku (Jiron je Dalcor-brat, civilne sa zove Jindra), Dalcor-babku a mnoho Dalcor-kamarátov a Dalcor-kamarátiek. Dalibor sa tváril relaxovane a v pohode.

Obrázok

Taktiež sa nám zdôveril s tým, že v manželstve plánuje jednoznačne šéfovať on a že sa ničoho nebojí. Ako hlavné piliere šťastnej budúcnosti uviedol palcát a alkohol.

Obrázok

Po krátkom občerstvení sme sa všetci presunuli na neďaleké parkovisko, kam po nás prišiel autobus a odviezol nás na zámok Dobříš, kde sa mala celá historická udalosť udiať. Svadobčania z Luckinej strany už boli naložení a tak neostávalo, než si prisadnúť a vydať sa na cestu.

Obrázok

Po príchode sa Dalibor s rodičmi vytratili zisťovať čo a ako. Netrvalo dlho a prifučalo červené auto mne neznámej značky, dvere sa otvorili a vystúpila šťastne vyrehotaná nevesta v doprovode Dalcor-svedka.

Obrázok

Musela sa ponáhľať, keďže podľa tradície ju smel Dalibor zmerčiť až na obrade. To sa aj podarilo a keď sme následne už na nádvorí zámku Daliborovi šťastne vykladali, že my sme ju videli a on nie a že by mal ľutovať, priateľsky nás trepal po hlave a opakoval "vy hajzlové", čo sa dá do slovenčiny voľne preložiť ako "drahí priatelia".

Svadobnú sálu sme mali k dispozícii na pol hodinku. Miestna teta nám vysvetlila, ako sa máme usadiť, podala inštruktáž ohľadne vytvorenia kordónu po obrade a už sme sa usádzali. Na obrade nás bolo okolo 35 ľudí, čo sa môže zdať ako málo, no netreba zabúdať na to, že až na mňa s Diankou boli všetci Česi a preto sa rátali každý za troch.

Obrázok Obrázok

Naaranžoval sa fotograf, spoza zásteny vyliezol DJ a mohlo sa začať.

O obrade toho nebudem veľa písať, snáď len poviem, že Lucka napochodovala za zvukov soundtracku zo Stardustu, Morrowindu (tu mi skoro slza dojatia z oka vyhŕkla) a za nenápadného zvonenia mobilu schovaného DJ-a. Ani ona, ani Dalibor si to v polovici nerozmysleli, neudiali sa žiadne dramatické odhalenia a nik sa nahlas nerozplakal. Svojim spôsobom to bolo celkom sklamanie. Viac povedia fotografie:

Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok

Aspoň to pero im mohlo dopísať...

Po tom, čo som sa definitívne zmieril s myšlienkou, že nikdy nebudeme s Daliborom svoji, sme sa všetci presunuli do záhrady, kde sa fotilo.

Tu si dovolím krátku odbočku a spomeniem pána fotografa. Pán fotograf bol fenomén, ktorý sa nevidí každý deň. Vyzeral ako Chruščev, rozprával ako sedliak a okamžite bol centrom pozornosti. Zaspieval nám, odporučil nám, aby sme sa aspoň na chvíľu pokúsili vyzerať "jak lidi" a vo všeobecnosti sršal vtipom. Bol kúzelný.

V záhrade sme nabehli na takú veľkú plochu plnú nudnej trávy.

Obrázok

Pán fotograf nám spravil skupinovku, no viac nestihol, lebo zo živého plotu neďaleko sa zrazu vynoril chlapík v oranžovej reflexnej veste a tradičným českým spôsobom nás poprosil, aby sme to tam celé nepodupali ("Hele lidi, bylo by jako fajn, kdyby tam ještě po vás neco zůstalo růst, jasný?"). Tak sme sa stiahli, čo možno ale ani nebolo také zlé, lebo slečny na vysokých opätkoch sa začínali pomaly zabárať.

A bola samozrejme aj klasická, fotogenická pusa.

Obrázok

Nasledoval presun do žltého salónu, kde sa podával obed o niekoľkých chodoch a torta. K obedu stačí povedať, že bol fenomenálny. Na všetkom bola šľahačka (vrátane hovädzieho mäsa), no ku podivu sa všade hodila a všetci všetko zjedli. Osobne som ľutoval, že som nevzal igelitku, mohol som si naložiť aj na večeru a raňajky. Torty boli inak v skutočnosti až dve - jedna tradičná (tá sa zabila a zjedla) a jedna v tvare pivového krígľa o ktorej sa všetci zhodli, že by bol hriech ju nakrájať (u Čechov predstava rozbitého pivného pohára spôsobuje nemalé muky).

Obrázok

Počas polievkového chodu dostali novomanželia za úlohu navzájom sa nakŕmiť, čo bol pohľad hodný bohov. Daliborov hladný výraz na tvári, jemne vyplazený jazyk a tá nádej v oku zakaždým, keď sa ku nemu začala blížiť lyžica vedená roztrasenou Luckinou rukou, to skutočne pohladilo každého na srdci. Ktohovie, kde všade si potom ešte navzájom ponachádzali rezance.

Obrázok

Po jedle boli ale obaja patrične spokojní.

Obrázok

Nasledovalo spoločné krájanie torty, zvládnuté s vervou a nadšením..

Obrázok Obrázok

...a potom už len voľná zábava. Treba povedať, že sa netancovalo. Dalibor má pochrúmané koleno a tak jedinú ďalšiu spoločnú zábavu nám poskytla dražba Luckinho podväzku, ktorú vyvolával Jindra. Keďže veľká časť hostí boli študenti, počas dražby smerovali pohľady väčšiny hostí pod stôl a Jindra preto musel pristúpiť k značne drastickým spôsobom ako určiť, kto prihadzoval.

"A Petr mrkl! Všichni jsme ho videli! Mrkl! Tak to je tisíc pět set pro Petra!"
"Martin se napil! Dva tisíce!"

Nakoniec podväzok kúpil samotný Jindra, ochotne ho z Lucky strhal a s ospravedlňujúcim výrazom na tvári sa usadil späť ku frajerke. Ostatní sa uvoľnili, zopár slabším jedincom sa poskytla prvá pomoc a pokračovalo sa v objednávaní alkoholu. S Diankou sme sa s kadekým zoznámili, od Luckinho ocka sme sa dozvedeli zaujímavé príhody čo zažil v armáde na Slovensku, od toho Daliborovho pre zmenu zase to, že teraz plánujú rozmaznávať Jindru, keď už sa konečne ten starší brat odsťahuje.

Kratochvíľou mnohých hostí inak bolo práve pristavovanie sa pri Jindrovi s frajerkou a nenápadné spytovanie sa, kedyže sa to budú brať oni.

Okolo šiestej sme potom nasadli späť na autobus, dorazili do Prahy, do hotela, prezliekli sa a dopravili sa na afterpárty, tento krát už v plne neformálnom duchu. Z tohto nemám žiaden obrazový záznam, lebo som si prezieravo nevzal foťák.

Ale v skratke: veľa sa pilo. Bolo asi dvakrát toľko ľudí. Pri stole Daliborových priateľov sedeli na prvý pohľad skoro samí RPGčkári, pri tom Luckinom samí atraktívni, štíhli mlaďasi. My sme sa prezieravo usadili vedľa Sylvaena a ešte jedného milého človeka, ktorého meno som opäť zabudol a následne sme strávili príjemný večer popíjaním, počúvaním historiek z hrania a sledovaním mierne naliatych Čechov zvíjajúcich sa vo víre tanca. Keď sa začal kolektívne spievať Kryl a pollitríky sa krásne pohupovali do rytmu, začal som sa cítiť vskutku skvelo. Keď sa nakoniec začal vo víre tanca zvíjať aj Dalibor s Luckou, neostalo nám iné, ako ísť späť, lebo večer očividne dosiahol vrchol.

Ráno bolo smutné a dlhé. Autobus do Košíc nám meškal viac ako hodinu, po ceste sme stratili jednu pasažierku (dobehla nás na stopnutom aute o 50km ďalej na benzinke) a stratili sme sa v Prešove.

Ostali nám len spomienky a vedomie, že Česi sa brať naozaj dokážu štýlovo.

Veľa šťastia, vy dvaja!

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

Šéfkuchár
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 1648
Body: 5
Bydlisko: Krynn, Mirrodin a Praha
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Děkuji. Ještě jsem to Lucce nedal přečíst, sedím tu v penzionu v Krumlově a checkuju kam půjdeme na večeři :)

BTW onen fotograf pravděpodobně špatně vyexponoval či otfotil všechny skupinvé fotky na trávníků, takže mám hov... a né vzpomínku :x


Hore
 Profil  

Legenda
Obrázok používateľa

Založený: 07.10.2004
Príspevky: 7236
Body: 121
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
je to uplne super

blahozelam dalcorovcom, a mate krasne fotky

_________________
Blep


Hore
 Profil  

Pútnik
Obrázok používateľa

Založený: 19.03.2008
Príspevky: 2
Body: 5
Bydlisko: Praha
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Annun napísal:
...My sme sa prezieravo usadili vedľa Sylvaena a ešte jedného milého človeka, ktorého meno som opäť zabudol...


Aby ti ruce upadly. Na Drizzta se jen tak nezapomíná :ikonka18:

Dalcor napísal:
BTW onen fotograf pravděpodobně špatně vyexponoval či otfotil všechny skupinvé fotky na trávníků, takže mám hov... a né vzpomínku :x


To si děláš prdel, ne? :( :(

_________________
"Hey dad, why men have to be such a jackasses?"
"You ain't lookin' for actual answer, are you?"
"No."
"So can I just get up and leave?"


Hore
 Profil ICQ  

*meh*
Obrázok používateľa

Založený: 06.08.2004
Príspevky: 1866
Body: 6
Bydlisko: Košice....
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
kongratz :)
obom vam to velmi slusi .. a prajem vela malych dali.. ehm radsej luciek :ikonka01:
vela stastia a este raz Congratz! :)

_________________
Obrázok
http://www.eve-online.com
for those better gamers :p


Hore
 Profil ICQ  

Temnota a zloba

Založený: 26.03.2007
Príspevky: 1122
Body: 44
Bydlisko: temný Staroles
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
mohli ste povedat ze budete v Presove. ale aj tak som cely den spal som chory....


ALE AJ TAK: VSETKO NAJLEPSIE PRAJEM MLADOMANZELOM A VELA USPECHOV DO ZIVOTA :lol:

_________________
I would rather fly with eagles, to the snow hills
I would rather run with wolves, between the trees
I would rather be with trees, than in the middle of noisy streets


Hore
 Profil ICQ  

insomniak
Obrázok používateľa

Založený: 23.01.2005
Príspevky: 5461
Body: 46
Bydlisko: dočasné
Pohlavie: Žena

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
ja som sa zalubila..... do Luckinych siat :lol:

inak pekne fotky a teda gratulujem :D

_________________
'Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
'That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
'I don't much care where--' said Alice.
'Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.


Hore
 Profil  

Dream
Obrázok používateľa

Založený: 23.07.2004
Príspevky: 4004
Body: 43
Bydlisko: Londyn

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Gratulujem!!! :)

_________________
There be the dragons.


Hore
 Profil Facebook  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Drizzt napísal:
Aby ti ruce upadly. Na Drizzta se jen tak nezapomíná :ikonka18:

:oops:

Ja sa ospravedlnujem, bolo toho na mna ten den uz privela. :)

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

vis maior
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 4458
Body: 21
Bydlisko: Morava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
Moj stary otec vravievali, ze je lepsie sa dobre obesit ako zle ozenit. Tak prajem Dalcorovi, aby to nebol jeho pripad :ikonka06: :wink:


Hore
 Profil ICQ  

Bojovník
Obrázok používateľa

Založený: 13.01.2005
Príspevky: 165
Body: 6
Bydlisko: do na Košicoch

Neprítomný
Odpoveď s citáciou
tak este raz odo mna ..... TAK VAM TREBA A AKO SI TO NAVARITE, TAK SI TO AJ ONEEEE ....
P.S. Wir sind hier, Pacho ist hier .... :ikonka18:


Hore
 Profil ICQ  
Zobraziť príspevky za obdobie posledných:  Usporiadať podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 48 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je prítomný

Ľudia sediaci pri tomto stole: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.


Nemôžete zakladať nové témy pri tomto stole
Nemôžete odpovedať na témy pri tomto stole
Nemôžete upravovať svoje príspevky pri tomto stole
Nemôžete mazať svoje príspevky pri tomto stole

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Little spaceships
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Karma MOD © 2007, 2009 m157y, modifications © 2010 Annun