Will napísal:
Nie. O dovod viac zamysliet sa nad tym kolobehom a dbat na poriadnu pripravu jedla. V minulosti neboli antibiotika a ludia neboli vegetariani, napriek tomu sme prezili.
Konzumacia masa sa za poslednych 40 rokov vo svete strojnasobila (!).
Ak to porovname s davnejsiou minulostou, kedy jednak na zemi zilo podstatne menej ludi a jednak bolo maso ako potravina de facto luxus, boli ludia zo statistcikeho pohladu viac menej naozaj vegetariani.
http://www.worldwatch.org/global-meat-p ... nue-rise-1Maso je najmenej ekonomicka forma potravy pre tych nasich desat miliard ludi.
Pre produkciu masa takychto rozmerov je taktiez potrebna enormna siet fariem, ktore produkuju zradlo urcene len a len pre chovne zvierata. V dnesnej dobe sa na svete produkuje viac obilnin urcenych na konzumaciu zvieratami, nez ludi.
http://indianapublicmedia.org/eartheats ... rld-crops/Kratky uvod do problematiky:
http://forages.oregonstate.edu/nfgc/eo/ ... ontroversyToto pisem ako clovek, ktory si myslel PRESNE TO ISTE, co si ty teraz napisal vacsinu svojho zivota.
Bol som vyvedeny z omylu.
Will napísal:
Vegetarianstvo riesi akurat tak to, ze ked z toho vsetkym prepne a zacnu sa vo velkom geneticky modifikocat rastliny atd. tak sa objavia nove bakterie tam a zas sa bude riesit to iste len na rastlinach.
Najvacsie percento pesticidov, GM rastlin a antibiotik v polnohospodarstve sa pouziva na rastlinach pestovanych pre zvierata.
Vyssia globalna konzumacia masa ma priamy dopad na vsetkych tieto negativne prvky.