HuSä

Najzelenšie fóra slovenského Internetu.

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]




Stôl uzamknutý Táto téma je zamknutá, nemôžete upravovať príspevky ani posielať ďalšie odpovede.  [ Počet príspevkov: 19 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia

Mal by Annun Off Topic mazať?
Nie 33%  33%  [ 9 ]
Áno, ale po diskusii 37%  37%  [ 10 ]
Áno 30%  30%  [ 8 ]
Celkový počet hlasov : 27
Autor Správa

prekladateľ
Obrázok používateľa

Založený: 27.10.2004
Príspevky: 1558
Body: 10
Bydlisko: Pratscha on Wineroad
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Hľadátre miesto na vyjadrenie sa, píšete radi Off Topic, neviete kde by sa na ne nikto nehneval. Tak sem ich NEpíšte.
Toto je seriózna téma zameraná na vysvetlenie prečo Off Topic zabíjajú (nie hudbu) fórum.

_________________
Personally, I like the university. They give us money and facilities, we don't have to produce anything! You've never been out of college! You don't know what it's like out there! I've *worked* in the private sector. They expect *results*.


Hore
 Profil  

Legenda

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 1779
Body: 213
Bydlisko: Bratislava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Ano mal by mazat. Ako uz Annun naznacil (spolu s nage) Off Topic nici fora. Ja osobne som sice tolerantny , ale ja vacsinou som na internete z roboty a tak nemam cas a ani chut citat Off -Topic medzi dvoma, troma, ludmi. Vie ma znechutit , ked chcem prispiet k teme, a tak si necham zobrazit poslednu stranku dotycnej temy a tam offtopic, dam predposlednu a stale offtopic. Do takejto temy sa neda prispiet a pre mna sa to stava nudou a nemam do nej co povedat. Off-topic sa dal tolerovat , ked na fora pravidelne prispievalo zo 10 ludi, ale teraz ked sa uz pocet uzivatelov zvacsil sa to uz tolerovat neda, inak sa stane forum pre vacsinu nastevnikov nudnou zalezitostou a jednotlive temy sa stanu chaty pre zopar ludi. Myslim, ze prave tomuto sa chce Annun vyhnut. Nehovoriac o strasnej neprehladnosti, sposobenu velkym poctom uplne zbytocnych prispevkov. Podla mna by mala otazka zniet , nie ci ma Annun offtopic mazat , ale preco maju ludia nutkanie stale offtopic vytvarat (cim v podstate oberaju moderatorov o cas).


Hore
 Profil ICQ  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Vďaka bohu za to, že rozumní ľudia ešte nevymreli.

Lebo už som sa začínal báť.

Takže Twoflower, Iliathan, vďaka.

Čo sa môjho vysvetlenia OT týka, viď téma Off-topic, alebo prečo vám robím policajta.

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

Cestovateľ
Obrázok používateľa

Založený: 13.10.2004
Príspevky: 41
Body: 5
Bydlisko: Povazska Bystrica / Brno

Neprítomný
ano suhlasim a budem to respektovat.
ale si myslim ze nejaka ta vesela nemiestna poznamka alebo nieco podobne raz za cas neuskodi


Hore
 Profil ICQ  

Ugly Retarded Homo

Založený: 05.09.2004
Príspevky: 1321
Body: 5
Bydlisko: Zvolen
Pohlavie: Muž

Neprítomný
tak ja som tiez za mazanie,ale ak ide o 3-4 prispevky to zase nie
rovnako som za mazanie aj "chatov",ale opat pokial ide len o par prispevkov,ktore to mozno ozivia,tiez nemusia byt zmazane

_________________
Obrázok


Hore
 Profil ICQ  

Švárny šuhaj
Obrázok používateľa

Založený: 08.09.2004
Príspevky: 1108
Body: 5
Bydlisko: zatiaľ mám
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Hej veru tak v malej miere ani alkohol neskodi, ak sa to vsak prezenie tak by sa malo zakrocit... :) To iste plati aj pre OT

_________________
Hokejžurnál.com


Hore
 Profil  

Ugly Retarded Homo

Založený: 05.09.2004
Príspevky: 1321
Body: 5
Bydlisko: Zvolen
Pohlavie: Muž

Neprítomný
inak mne az bolo luto posielat dalsi prispevok,lebo som mal akurat 666 prispevkov :twisted:

_________________
Obrázok


Hore
 Profil ICQ  

TaliBAN
Obrázok používateľa

Založený: 13.08.2004
Príspevky: 4287
Body: 3
Bydlisko: Bansville

Neprítomný
Mam velmi silny pocit hraniciaci s istotou, ze tu si ludia mylia dve veci: OT a spam. :?

OT ako taky ma dve formy - umyselny thread derailment a prirodzeny vyvoj. Pokial sa do aktivnej temy nasackuju dvaja ludia a zvrtnu diskusiu uplne inam, tak by sa to malo riesit. Pokial sa jedna o relativne inteligentnu diskusiu ale na inu temu, splitnut thread. Pokial sa jedna o nezmysly/chat/spam, tak zmazat alebo v extremnych pripadoch zamknut temu. Existuje vsak aj prirodzeny vyvoj temy, ked sa uz vsetko relevantne preberie a tema sa vyvinie do diskusie o niecom pribuznom/priamo nadvazujucom. Takyto "OT" sa mazat nema, pretoze vyvoj nezastavis, a aktivny thread s mierne zmenenou temou je omnoho lepsi ako mrtva a stagnujuca tema. Musim sa priznat, ze v tomto nesuhlasim s Annunovou politikou, lebo to trochu prehana. Ak sa tema o irskom folku vyvinie do temy o folku slovenskom, tak na tom nie je nic zle. Prinajhorsom moze moderator upravit nazov temy aby korespondoval so vsetkym co v nej je obsiahnute, alebo ked velmi lubi mnozstvo mrtvych threadov, tak nech to splitne. Ale mazat relevantne prispevky co su trochu OT je velmi, velmi nespravny postup.

To je jedna strana mince. Na strane druhej, niektori ludia tu zjavne povazuju spam za OT. Kecy o nicom, chat a podobne bludy na rozdiel od seriozneho OT dovodom na mazanie *su*. Prinajlepsom, ak by bol Annun velmi tolerantny/ochotny, mohol by na to vyhradit jeden thread. Samozrejme netreba zabudat, ze pravidla postovania tam vo vseobecnosti platia tiez. Co ma privadza k dalsej veci ktora ma "dojala", a to ako tu kazdy zacal ohovarat nage ako moderatorku. Preboha, ved este len zacala a uz rypete? Si uvedomte jednu vec, moderatorstvo sa zda byt lahka robota, ale je to naopak - strasne to zerie cas a je to neuveritelne nevdacny job. A ak je aj moderator trochu trigger-happy, tak sa to da riesit aj inak, hlavne ked je moderator novy a este sa len zauca.

Takze asi tolko mojich 50 filerov k teme OT... dufam, ze aspon nieco z toho mojho rantu si tu niektori ludia vezmu ku srdcu... :P

_________________
Siel som na vylet do Himalayasu, ale stretol som tam Polyneikesa z Thebesu, a isli sme pit do Los Angelesu.


Hore
 Profil ICQ  

The Great Space Sheep
Obrázok používateľa

Založený: 04.01.2005
Príspevky: 1079
Body: 5
Bydlisko: Košice
Pohlavie: Muž

Neprítomný
OT v malej miere neskodi, trocha to spestri diskusiu. Presne ako povedal Fixir. Kazdopadne sustavny alebo prilis rozsiahly OT by sa mal mazat. A myslim, ze sme upozornovani dost, ci uz od Nage alebo od Inkvizicie, pred mazanim takze sa aj tak nemame naco stazovat :P ...

_________________
When in doubt, set something on fire!


Hore
 Profil ICQ  

vis maior
Obrázok používateľa

Založený: 20.07.2004
Príspevky: 4458
Body: 21
Bydlisko: Morava
Pohlavie: Muž

Neprítomný
uplne suhlasim so Silverbowom 8)


Hore
 Profil ICQ  

Legenda
Obrázok používateľa

Založený: 07.10.2004
Príspevky: 7236
Body: 121
Pohlavie: Muž

Neprítomný
hej maz to vsetko ,teda pokial sa to nerozvinie i ked obcas sa stane ze v offtopicu mas 15 postov zalozis teda novy a tam 2 (tak to chodi (kurt vonnegut (myslim ze to povedal on)))
ale uplne odvecaky nekompromisne vyhladit

_________________
Blep


Hore
 Profil  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
Len jedna poznámka k novým témam (lebo sa zdá, že ľudia celkom nechápu, čo to je téma): to, že témy umierajú a zapadajú prachom je normálne a prirodzené, tak isto ako to, že sa vytvárajú témy nové. Jedna téma NIE JE jedno fórum. Ak sa téma vyčerpá, umrie. Čo už. Nie je to žiadna chyba. Existujú fóra, kde je oživovanie tém (tzv. necroing) dokonca trestané banom.

Zaráža ma, ak si prečítam debatu ľudí napríklad tu: http://forum.annun.sk/viewtopic.php?p=9165#9165 , kde sa rozoberá, či je načim založiť novú tému o SW, lebo stará je vyčerpaná. Tá otázka je fundamentálne chybná. Ak máte niečo ohľadne SW, potom áno, určite tému založte. Ak nemáte, tak nie. Nezakladajte témy len preto, aby "boli". Téma sa preto volá "téma", aby mala, no, ehm, tému.

Niektorí sa obávajú, že neustálym vytváraním nových tém a splitovaním sa to tu zneprehľadní. Dovolím si nesúhlasiť. Po prvé, všetci máte k dispozícii vyhľadávanie, po druhé, bežnou praktikou na väčších fórach je tzv. pruning, kedy sa po určiteom čase staré témy jednoducho vymažú (väčšiou ale aspoň ostanú niekde v archíve) a ide sa na novo.

A áno, osobne tu radšej budem mať pri každom stole 200 tém, z toho 150 mŕtvych, ako pri každom stole 20 tisíc stranových.

Ad Silwerbow: ak sa téma o írskom folku zmení na tému o folku slovenskom, je to veľká chyba. Pre štamgastov to totiž nepredstavuje problém (oni predsa vedia, že slovenských ľudovkách si skvelo podebatujú v téme "írsky folk"), no nikto nový to nevie. Takéto témy budú tu vždy splitnuté, v prípade nezmyselného odklonenia (teda takého, ktorý nebude podľa posúdenia modov vhodný na samostatný topic) budú premazané.

Upravovanie názvov tém sa mi nezdá celkom košér, ale fakt je, že niekedy sa to aplikovať dá veľmi dobre a pár krát som to tu už uplatnil (ide hlavne o témy, kde sa začínalo s niečím veľmi konkrétnym a postupne a prirodzene sa prešlo k niečomu širšiemu, ale príbuznému).

Inak, ako si si určite všimol, väčšinou sa ako moderátori snažíme najprv ľudí napomínať a až potom mazať. Výnimku tvorí len chat a nezmyselné, krátke príspevky (aka spam), tie sa mažú hneď (ale aj vtedy je autor väčšinou - záleží najmä od času - upozornený PMkou).

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 24.12.2004
Príspevky: 441
Body: 5
Bydlisko: Kováčová

Neprítomný
Iliathan napísal:
Ano mal by mazat. Ako uz Annun naznacil (spolu s nage) Off Topic nici fora. Ja osobne som sice tolerantny , ale ja vacsinou som na internete z roboty a tak nemam cas a ani chut citat Off -Topic medzi dvoma, troma, ludmi. Vie ma znechutit , ked chcem prispiet k teme, a tak si necham zobrazit poslednu stranku dotycnej temy a tam offtopic, dam predposlednu a stale offtopic. Do takejto temy sa neda prispiet a pre mna sa to stava nudou a nemam do nej co povedat. Off-topic sa dal tolerovat , ked na fora pravidelne prispievalo zo 10 ludi, ale teraz ked sa uz pocet uzivatelov zvacsil sa to uz tolerovat neda, inak sa stane forum pre vacsinu nastevnikov nudnou zalezitostou a jednotlive temy sa stanu chaty pre zopar ludi. Myslim, ze prave tomuto sa chce Annun vyhnut. Nehovoriac o strasnej neprehladnosti, sposobenu velkym poctom uplne zbytocnych prispevkov. Podla mna by mala otazka zniet , nie ci ma Annun offtopic mazat , ale preco maju ludia nutkanie stale offtopic vytvarat (cim v podstate oberaju moderatorov o cas).


proste ludia chcu komunikovat zrejme aj nazivo....preto sa robia OT lebo niekto sa chyti niecoho co sa stalo alebo tak nejak a uz to fici..chcu si pokecat a tak je tu OT..

Annun..nerozmyslal si aj nad dakym jednoduchym chatom???fakt ze jednoduchym..bez miestnosti a inych vymozenosti..hmm??

_________________
SAD ponuka zajazdovu dopravu pre zahranicie, tuzemsko, za poznanim, za oddychom.


Hore
 Profil  

I am your father!
Obrázok používateľa

Založený: 16.07.2004
Príspevky: 6471
Body: 222
Pohlavie: Muž

Neprítomný
meloolem napísal:
proste ludia chcu komunikovat zrejme aj nazivo....preto sa robia OT lebo niekto sa chyti niecoho co sa stalo alebo tak nejak a uz to fici..chcu si pokecat a tak je tu OT..

Keď si chcú pokecať, nech si pustia IRC / ICQ.
meloolem napísal:
Annun..nerozmyslal si aj nad dakym jednoduchym chatom???fakt ze jednoduchym..bez miestnosti a inych vymozenosti..hmm??

Nie. Nič také sa v dohľadnej dobe neplánuje. Nemám na to ani finančné, ani technické zabezpečenie.

_________________
Tak sme konečne so ženou boli v tom Westerose.
- sent from my iPhone


Hore
 Profil ICQ  

Paladin
Obrázok používateľa

Založený: 24.12.2004
Príspevky: 441
Body: 5
Bydlisko: Kováčová

Neprítomný
ok...podal si kvalitnu a vycerpavajucu odpoved takze mam srdce na mieste.... :D 8)

_________________
SAD ponuka zajazdovu dopravu pre zahranicie, tuzemsko, za poznanim, za oddychom.


Hore
 Profil  
Zobraziť príspevky za obdobie posledných:  Usporiadať podľa  
Stôl uzamknutý Táto téma je zamknutá, nemôžete upravovať príspevky ani posielať ďalšie odpovede.  [ Počet príspevkov: 19 ]  Prejsť na stránku 1, 2  Ďalšia

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je prítomný

Ľudia sediaci pri tomto stole: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.


Nemôžete zakladať nové témy pri tomto stole
Nemôžete odpovedať na témy pri tomto stole
Nemôžete upravovať svoje príspevky pri tomto stole
Nemôžete mazať svoje príspevky pri tomto stole

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Little spaceships
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Karma MOD © 2007, 2009 m157y, modifications © 2010 Annun