Zakladna omacka, ktora sa da pouzit k comukolvek (kuracie maso, fazula, soja, sosovica...)
Na oleji osmazime par minut nasekanu cibulku, pridame pohar vody, 4 polievkove lyzice horcice, 1 lyzica kecupu, sol, trochu korenia podla vlastneho vyberu. Zamiesame, nechame minutku-dve vriet a pridame cokolvek chceme (maso, soja...). Pomer horcice a kecupu volime v podstate sami, co som uviedol ja je len orientacne.
Lievancove rozky
Pripravime si lievancove cesto. Potrebujeme na to mlieko (najlepsie polotucne), krystalovy cukor, hladku muku, vajce. Do mlieka pridame tolko cukru, aby bolo dostatocne sladke a vajce. Zamiesame a postupne pridavame muku tak, aby sme dostali nie prilis hustu kasu. Pripravime si rozky: prerezeme ich po dlzke a po sirke, vlozime do lievancoveho cesta a nechame chvilu nasiaknut. Obalene rozly vyprazime na oleji do zlatistej farby. Mozu sa podavas s dzemom, cokoladou, slahackou... a chutia aj ciste.
_________________ Miskatonic University, external student
|